OM OSS

Marthinussen Piano

I PIANOTS TJÄNST SEDAN 1984

 

Jon-Anders har från 15 års ålder arbetat med pianon i fars pianoverkstad. 1993 var den treåriga lärlingsutbildningen på Aspheim Pianosenter i Oslo klar och 1994 startades verksamheten i Stockholm. Under åren 2003 till 2013 drevs Marthinussen Piano från Umeå , men nu är famlijen och verksamheten tillbaka i Stockholm . Alla renoveringar utförs i Botvid Företagscenter när inte reparationer och stämningar utförs hemma hos kunder.

MED ÖRAT SOM BÄSTA MÅTTSOCK

 

Moderna tider ger oss nya möjligheter att nyttja datorer. Ska man däremot stämma ett piano är fortfarande stämmarens öra och erfarenhet det bästa verktyget. Utan tvekan blir datorprogrammen bättre vad gäller pianostämning, men det kan nog liknas lite med kocken i köket. Det är ju inte receptet som bestämmer om maten blir mästerlig eller inte utan kocken. Så är det även med en pianostämning. Vem kan bäst avgöra när en sträng låter som bäst tillsammans med alla de andra strängarna i just ditt instrument? Datorprogrammet eller pianostämmmaren?

SPECIALITÉ: FLYGELRENOVERING

 

Mycket omsorgsfullt tar vi isär alla typer av pianon och flyglar för att renovera och återställa klenodernas kvalité och charm. Det har sålts tusen och åter tusentals instrument i Sverige i mer än 100 år. Det är en förmån att få recirkulera tidigare generationes hantverk för kommande generationers användning. Ta gärna kontakt om du har någon egen klenod som behöver renoveras. Vi har också renoverade instrument till försäljning om du söker en ny instrumentrelation.

Mobiltel: 0738 35 38 34

Mail: jon@mpiano.se

Auktoriserad Pianostämmare/tekniker

Arbetar i Stockholm