FAQ

Kan jag betala med kort?

Ja, du kan betala med kort visa iZettle. Även Swish om du önskar. Institutioner och fasta kunder kan betala mot faktura.

 

Går det att hyra ett instrument?

Det finns möjlighet till kort eller långtidshyra. Vad vi har i lager påverkar vad vi kan erbjuda.

 

Måste man köpa klimatanläggning till instrumentet?

Dampp Chanser är ett mycket bra verktyg om du aktivt vill förbättra instrumentets hållbarhet och livslängd. Vi rekommenderar däremot inte att köpa systemet utan att först se hur instrumentet trivs i sin miljö. Systemet ska användas när det behövs klimathjälp och kan skötas aktivt av ansvarig person.

 

Hur länge håller en stämning?

Rekommendationen är att stämma varje år. Instrument som stäms regelbundet och är i rätt skick har bäst förutsättningar att hålla, men instrument är konstruerat olika och påverkas därför olika. Förändringar i luftfuktigheten är i 99% anledningen till att stämningen förändras. Vi har två perioder i Sverige när de flesta pianon är ostämda: I kallaste vintern när det är torrt inne pga uppvärmning och i fuktigaste sommaren när det regnar och är varmt.

Normalt kan ett bra piano i hemmamiljö stämmas vartannat år. Skolor, kyrkor och institutioner bör stämmas minst en gång varje termin

 

Har era instrument garanti vid försäljning?

Allt vi säljer är garanterat att fungera. Begagnade pianon har 1 års garanti. Renoverade instrument har 5 års garanti med villkor.

 

Ingår transport vid köp av instrument?

Det är olika från fall till fall. Vi erbjuder däremot alltid transportlösning vid varje försäljning.

Mobiltel: 0738 35 38 34

Mail: jon@mpiano.se

Auktoriserad Pianostämmare/tekniker

Arbetar i Stockholm

Marthinussen Piano